Vedlikehold

Generelt vedlikehold

Merinoull og Alpakka

Det er alltid viktig at du sjekker vaskelappen i plagget ditt.

Merinoull og alpakka er naturlig selvrensende og trenger ikke å vaskes hvis det ikke er flekker på plagget. Begrens vaskingen så mye du kan. Heng heller plagget ut på verandaen og gi det litt frisk luft!

Når uhellet er ute og du må vaske, kan du velge å vaske enten for hånd eller i maskinen på ullprogram. Bruk vaskemiddel beregnet for ull, og veldig lite tøy i maskinen. Eddik i første skyllevann kan hjelpe for å binde fargen og fjerner også lukt. Plagget bør helst ligge og tørke for å beholde passformen.

Ikke bruk tørketrommel eller tøymykner. All ull krymper ved kraftige temperatursvingninger, eller mye såpe.

 

Ventile Bomull

Det er alltid viktig at du sjekker vaskelappen i plagget ditt. Når det er sagt, har vi to separate pleie instruksjoner for våre anorakker. Dette gjør vi for at du kan gå for det mest ettertraktede utseendet på din individuelle anorakk.

“Tradisjonelt værbitt”

For å “aldre” din anorakk og oppnå et tradisjonelt værbitt utseende, vil vi anbefale å vaske plagget i en vaskemaskin uten tøymykner eller blekemiddel. Bruk finvask program på 40°C. Etter hver vask vil stoffet begynne å “aldres”.Fortsett til du når ønsket effekt.

Husk at etter å ha vasket plagget flere ganger vil det ikke lenger være vannavstøtende. Du kan gjenopprette den holdbare vannavstøtende egenskapen (DWR) ved å impregnere med produkter som Nikwax Cotton Proof, som er spesialdesignet for bruk på bomull.

Please bear in mind after washing the garment a number of times it will no longer be rainproof. You can restore its Durable Water Repellency (DWR) by using products such as Nikwax Cotton Proof, which has been specially designed for use on cotton.

 

“Så god som ny”

For å opprettholde det opprinnelige utseendet til anorakken din, anbefaler vi å rense den kun når det er absolutt nødvendig. Bruk et profesjonelt renseri. Ikke bruk vaskemaskin eller kjemikalier for å rengjøre anorakken, da dette vil “aldre” stoffet. Å bruke en spesialisttjeneste vil ikke bare sikre at anorakken forblir “så god som ny”, det vil også føre til at den beholder sine vannavstøtende egenskaper lenger.

 

Streamlines ski

Før bruk

Alle våre ski er behandlet med voks fra Swix, og kan derfor brukes uten videre behandling. Vi anbefaler å vokse skiene på nytt etter at du har brukt dem 4-5 ganger.

Vedlikehold etter bruk

Skiene dine vil yte bedre over tid hvis du tar godt vare på dem. Voks skiene hvis sålen er tørr. Kantene er laget av karbonstål og kan ruste i kontakt med salt og vann. Tørk av vann fra kantene for å hindre rustdannelse og lagre skiene på et tørt sted.

Kantoppsett

Oslo 1952 skiene er satt opp med 88 grader sidekant og 1 grad heng kant. Åre 1954 har sidekant oppsett på 87 grader og 0,5 grad heng kant. Når stålkanten er sløv kan den slipes opp igjen og vi anbefaler å bruke samme vinkel som skiene er satt opp med i utgangspunktet.

Language: